eur:
394.49
usd:
370.06
bux:
65336.21
2024. április 23. kedd Béla
Sep 14, 2019 Mountain View / CA / USA - Waymo self driving car performing tests on a street near Googles offices, Silicon Valley; Waymo, a subsidiary of Alphabet, is developing an autonomous car
Nyitókép: Sundry Photography/Getty Images

Fizet a Google, csak legyen már vége a vitának

Majdnem 400 millió dollárt (mintegy 1600 milliárd forintot) hajlandó fizetni a földrajzi helymeghatározója körüli botrány elsimítása érdekében.

A Google internetes keresőmotor anyavállalata hajlandó fizetni összesen 391 millió dollárt (mintegy 1600 milliárd forintot) az amerikai felhasználók tartózkodási helyére vonatkozó adatokkal való visszaélés körüli vita lezárása érdekében - közölte Michigan állam főügyészi hivatala hétfőn.

Iowa állam főügyészének irodája ezzel párhuzamosan azt közölte, hogy a peren kívüli megállapodás értelmében a Google-nak a pénzbeli megváltás mellett átláthatóságot is vállalnia kell a földrajzi helymeghatározás alkalmazásakor, és részletes tájékoztatást kell nyújtania egy külön internetes oldalon az adatkezelésről.

A technológiai óriáscég ellen az Egyesült Államok 40 államának kezdeményezésére indult jogi eljárás a felhasználók tartózkodási helyének felhasználása körüli gyakorlata miatt. A vizsgálatot és a megegyezési tárgyalást Oregon és Nebraska állam vezette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×