eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Ukrán katona Igla hordozható, infravörös irányítású rakétavetővel készül tüzelni a kelet-ukrajnai Harkivi területen húzódó orosz fronton 2022. augusztus 10-én hajnalban.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij

Újabb hatalmas amerikai segélyt kap Ukrajna

Ezen felül az USA külön parancsnokságot is létrehoz Németországban a fegyverszállítások és katonai kiképzés koordinálására.

A Pentagon szóvivője közölte, hogy az USA további 400 millió dolláros katonai segélyt folyósít Ukrajnának.

Sabrina Singh újságírók előtt elmondta, hogy egy új, németországi katonai irányítási központot is létesítnek, "Ukrajnai Biztonsági Támogató Csoport (Security Assistance Group Ukraine) néven. Mint mondta Washingotnban úgy látják, hogy a Kijevnek nyújtott segítség az Oroszország elleni harchoz "állandóbbá" válik és "hosszútávú programot" jelent.

Az újabb segély tartalmaz a többi között 1100 Phoenix Ghost drónra vonatkozó szerződést, valamint 45 tank felújításának anyagi fedezetét, emellett vízijárműveket és egyéb rendszereket.

A szállítás a beszerzési eljárás lebonyolítása után áll válik lehetségessé - jegyezte meg a Pentagon szóvivője hozzátéve, hogy az Ukrajnai Biztonsági Támogató Kezdeményezés (Ukraine Security Assistance Initiative) keretében nyújtott fegyverzetet hosszú távú ipari szerződések keretében biztosítják és nem az amerikai hadsereg készleteiből vonják el.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×