eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Wikipédia/Jeremy Thompson

Több ezer szórakozó emberre zártak egy Disneyland parkot

Bemondták a hangosbemondóban, hogy koronavírus-intézkedés miatt bezárnak, és már nem is volt kijutási lehetőség.

Vasárnap váratlanul, nap közben bezárt a Shanghai Disneyland, a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések következtében. Csak azokat engedik ki, akik negatív Covid-tesztet produkálnak. Sőt, mindenkinek, aki csütörtök óta látogatott el a parkba, annak három egymást követő napon három negatív teszteredményt kell felmutatnia - írja a BBC.

Mindez azután történt, hogy Sanghaj szombaton 10 olyan koronavírus-esetet jelentett, ahol helyiek egymástól kapták el a fertőzést. A kínai szabályok a legszigorúbbak a világon, néhány eset miatt is milliós városnegyedeket vagy tízmilliós városokat zárnak le, adott esetben irodaházakat vonnak zárlat alá, de ugyanígy bent rekedtek korábban a vásárlók a sanghaji Ikeában is.

A Weibo kínai közösségi oldalakon terjedő videókon a beszámolók szerint azt lehetett látni, ahogy a parkban szórakozó emberek a bejelentés után menekülni próbálnak, de nem tudnak kijutni, mert az összes kaput rájuk zárták - írta az rtl.hu.

A hirtelen zárás mindössze két nappal azután történt, hogy a park csökkentett kapacitással kezdett el működni, hogy megfeleljen a Covid-intézkedéseknek - írta a Telex.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×