eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Kibertámadás érte a lengyel és a szlovák parlamentet

Berekesztették az üléseket, halasztották a szavazásokat.

A lengyel szenátus egyik szóvivője arról számolt be, hogy a támadást több irányból hajtották végre, köztük Oroszországból is. A szóvivő szerint a kibertámadás összefüggésben állhat azzal, hogy a varsói felsőház szerdán megszavazta azt a határozatot, amely terrorista rezsimmé nyilvánította az orosz kormányt.

Grendel Gábor, a szlovák parlament alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a törvényhozás teljes számítógépes hálózata megbénult, és a szavazórendszert is érintette a kibertámadás, ezért a tervezett szavazásokat is el kellett halasztani és a parlament ülését berekesztették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×