eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Corona virus close up
Nyitókép: Radoslav Zilinsky/Getty Images

Itt a figyelmeztetés: berobbanhat a koronavírus újabb járványhulláma

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint az omikron újabb variánsa okozhat újabb fertőzéshullámot.

Hamarosan a koronavírus újabb hulláma robbanhat be – közölte szerdán az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). Az Index cikke szerint az EMA azt is bejelentette, hogy az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az omikron nemrég megjelent újabb variánsai ismét koronavírus-hullámot okozhatnak a következő hetekben.

Az EMA arra figyelmeztetett, hogy a világjárványnak még nincs vége, és arra kérték az európai polgárokat, hogy vegyék fel a vakcinát. A Gyógyszerügynökség közölte, különösen fontos a vakcina felvétele

  • a 60 év felettieknek,
  • a várandós nőknek
  • a krónikus betegség miatt különösen veszélyeztetetteknek, köztük a kisgyerekek is

Az új hullám az influenzajárvány terjedésével esik egybe most, és ezáltal sokakra még nagyobb veszélyt jelent a koronavírus.

Az EMA arról is beszámolt, hogy a majomhimlőt sikerült visszaszorítani az utóbbi hetekben: az esetszám állandóan csökken, így annak a vírus terjedését sikerült meggátolni.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×