eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Húszmilliárd forintnyi kokaint mosott a tenger partra Wales-ben

Az Ír-tenger partjainál, Aberystwyth közelében került elő a nagy mennyiségű kábítószer.

Járókelők találtak rá Walesben a műanyag kannákhoz kötözött fekete zsákokra, melyek mindegyike kokaint tartalmazott. Összesen 1200 kilogrammnyi kábítószer került elő a csomagokból, de nem zárják ki, hogy még többet partra sodorjon a víz - a járókelőket arra kérték, ha ilyesmit látnak, ne nyúljanak hozzá, hanem értesítsék a rendőrséget.

"A zsákokban talált anyag törvényszéki vizsgálata még tart, de úgy véljük, hogy az körülbelül 1200 kg kokain. Ennek a mennyiségnek a nagykereskedelmi értéke körülbelül 42 millió font lenne" - áll a rendőrség közleményében, melyet a BBC idéz.

"Nyomozásunk folytatódik, és ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ha bármi gyanúsat találnak a strandokon, ne nyúljanak a tartalmához, és azonnal értesítsék a rendőrséget" - tették hozzá.

Nem ez az első eset, amelyben hatalmas kábítószermennyiséget sodor partra a víz az Egyesült Királyságban:

öt évvel ezelőtt az angol partoknál kerültek elő kannákhoz kötött sporttáskák, amelyek tartalma még ennél is nagyobb értékben, mintegy 25 milliárd forintért tartalmazott kábítószert.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×