eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke egy észak-koreai rakétatüzérségi egység lőgyakorlatát felügyeli egy meg nem nevezett támaszponton 2019. május 9-én. Az állami média szerint különféle nagy hatótávolságú csapásmérő eszközöket vetettek be a gyakorlaton.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE

Kísérletezés - Észak-Korea atomfegyverekkel repked

A robotrepülőgép-kísérleteket az ENSZ nem tiltja, ellentétben a ballisztikus rakétákkal, amelyekről Dél-Korea és Japán általában beszámol.

Észak-Korea nukleáris fegyverek szállítására tervezett, nagy hatótávolságú robotrepülőgépeket tesztelt - jelentette csütörtökön a helyi média.

A fegyverkísérletet személyesen felügyelte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető - számolt be a KCNA állami hírügynökség.

Phenjan idén rekordszámú fegyvertesztet hajtott végre, ami fokozta a feszültséget a Koreai-félszigeten, és felerősítette a félelmeket, hogy 2017 óta először nukleáris kísérletet hajt végre.

A KCNA jelentése szerint a robotrepülőgépek, amelyek kétezer kilométert tettek meg a Sárga-tenger felett, sokkal alacsonyabb magasságban haladtak, mint a ballisztikus rakéták, ami megnehezíti észlelésüket és elfogásukat.

Kim Dzsong Un szerint az ország nukleáris harci erői "teljes mértékben felkészültek egy valódi háborúra", és a tesztek újabb figyelmeztetést jelentenek az ellenséges országok számára.

A szerdai tesztek után Kim azt mondta, hogy országának "ki kell terjesztenie a stratégiai nukleáris fegyveres erők működési körét" - emelte ki a KCNA.

A robotrepülőgép-kísérleteket az ENSZ nem tiltja, ellentétben a ballisztikus rakétákkal, amelyekről Dél-Korea és Japán általában beszámol. Egyik ország sem számolt be a szerdai tesztről - emlékeztetett az AFP francia hírügynökség.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×