eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kiköltöznek a lakók az egyik érintett kijevi negyedből 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ukrajna leállította az áramszállítást Európa felé

Az eddigi összesítések alapján tizenkilencen meghaltak és 105-en megsebesültek az Ukrajnára mért tömeges orosz légicsapásokban hétfőn - közölték a helyi hatóságok a Telegramon kedden.

A korábbi hírek tizennégy halottról szóltak. A hétfői légitámadás volt a legkiterjedtebb az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta. Június vége óta először Kijevet is támadták.

A rakéta- és dróntámadások lakott területeket és polgári infrastruktúrát értek. Országszerte több mint háromszáz település maradt elektromosság nélkül, miután a támadásokban megsérült az áramhálózat.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök jelezte: tizenegy fontos létesítmény rongálódott meg nyolc térségben, a fővároson kívül.

Ukrajna bejelentette, hogy a támadások nyomán felfüggeszti az áramszállítást Európa felé.

A légicsapásokat az ENSZ és számos ország elítélte.

Kedd reggel az oroszok újabb csapásokat mértek Zaporizzsja városára, ahol az elmúlt hetek támadásai hatalmas pusztítást végeztek. Tizenkét Sz-300-as rakéta hullott a polgári infrastruktúrára, és egy ember életét vesztette - tájékoztattak a hatóságok.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a hétfői támadás válasz volt a Krím félszigetre vezető hídon elkövetett robbantásra, amelynek végrehajtásával Ukrajnát vádolta meg.

(A nyitóképen: Kiköltöznek a lakók az egyik érintett kijevi negyedből 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×