INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

oroszország

annektálás

ukrajna

Alekszej Szergijenko orosz művész Putyin kutyakölyökkel című, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek ajánlott festményével Szentpéterváron 2022. október 6-án. A 200x200 centiméteres olajfestmény a 100x100 centiméteres, azonos című kép újraalkotott változata, az eredeti Vjacseszlav Vologyinnál, az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma elnökénél van. Putyin október 7-én tölti be 70. életévét.

Már az orosz alkotmány is elismeri a négy ukrán terület annektálását

Infostart / MTI

Az Oroszországi Föderáció közigazgatási egységeinek száma 89-re nőtt.

Bekerült az Ukrajnától elcsatolt Zaporizzsja és Herszon megye, valamint a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság az orosz alkotmány szövegébe.

Az alaptörvény frissített szövegét, amely szerint az Oroszországi Föderáció közigazgatási egységeinek száma 89-re nőtt, csütörtökön tették közzé a hivatalos közlönyben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán írta alá a négy régió Oroszországhoz csatolásáról és az új egységek megalakulásáról szóló szövetségi alkotmányos törvényeket. A régiók annektálásáról rendelkező alkotmányos törvényeket, valamint az erről a velük megkötött szerződéseket az orosz parlament alsóháza hétfőn, a felsőháza pedig kedden szavazta meg egyhangúlag.

A csatlakozási népszavazásokat, amelyek hivatalos eredménye elsöprő támogatást mutatott, valamint a területek annektálását

a külföldi államok közül csak Észak-Korea tekinti legálisnak. Az orosz hadsereg a területek egyike felett sem gyakorol teljes ellenőrzést.

Csütörtökön bejelentették az Oroszország és a négy régió közötti vámellenőrzés megszüntetését.

Esti közlés szerint bekérették az orosz külügyminisztériumba a moszkvai francia nagykövetet, és felhívták a figyelmét arra, hogy az Ukrajnába irányuló francia fegyverszállítás és az ukránoknak nyújtott kiképzési támogatás ellentmond Párizs nyilatkozatainak, amelyek szerint érdekelt a konfliktus rendezésében. A Donyecki Népköztársaság korábban többször jelezte, hogy az ukrán fegyveres erők 155 mm-es kaliberű francia CAESAR önjáró lövegekkel lövik a polgári infrastruktúrát a területén.

Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018