INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

baleset

pozsony

magyar

diák

gimnázium

halál

Letakart holttest egy többszörös halálos gázolás helyszínén, Pozsony belvárosában 2022. október 2-án, miután egy ittas sofőr buszmegállóban várakozó fiatalok közé hajtott. Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy 21 éves fiatal nő később a kórházban halt bele sérüléseibe. Egy sebesült még életveszélyes állapotban van, négy másik állapota már nem kritikus. Az elkövetőt, egy 60 éves férfit őrizetbe vették.

"Elfogytak a szavak" - magyar áldozata is van a pozsonyi balesetnek

Infostart

Egy magyar diák is életét vesztette abban a vasárnap esti pozsonyi balesetben, amelyben öten haltak meg.

Mély fájdalommal búcsúzunk gimnáziumunk egykori diákjától, Hlavács Richárdtól - írja közösségi oldalán az ipolysági gimnázium. A fiatalember abban a pozsonyi balesetben vesztette életét, amely vasárnap éjjel történt. Egy autós részegen belehajtott egy buszmegállóba és ott embereket ütött el. A tragédiáról az Infostart is beszámolt.

A TV Noviny szerint a kocsit Dušan Dědeček,

a Szlovák Siketolimpiai Szövetség főtitkára vezette.

A kocsiban ült a fia, Lukáš is, aki ellenőrként tevékenykedik a szövetségben, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A középiskola fájdalmas sorokkal búcsúzik diákjától. Azt írják: Őszinte részvétünk Ricsi családjának, mérhetetlen fájdalmukban osztozunk. Elfogytak a szavak.

A csend beszél tovább.

A parameter.sk közben azt írja, hogy hasonló baleset történt a magyarok által is lakott Gyerk községben. Egy Mazda lengyel sofőrje elaludt vezetés közben, aminek következtében áthajtott a szemközti sávba, és belehajtott egy buszmegállóba. Itt éppen senki sem volt, így sérülés nem történt.

A lap összeállítást közöl az ittas vezetőkről. Ebben Ľubomír Okruhlica, a szlovák Kábítószer-függőséget Kezelő Központ igazgatója azt ajánlja, hogy csak 21 év fölött lehessen alkoholt vásárolni.

Pozsony, 2022. október 4.
Mécsesek a pozsonyi gázolás helyszínén 2022. október 3-án, egy nappal az után, hogy egy ittas sofőr buszmegállóban várakozó fiatalok közé hajtott a belvárosban. Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy 21 éves fiatal nő később a kórházban halt bele sérüléseibe. Egy sebesült még életveszélyes állapotban van, négy másik állapota már nem kritikus. Az elkövetőt, egy 60 éves férfit őrizetbe vették.
MTI/TASR/Jaroslav Novák
Pozsony, 2022. október 4. Mécsesek a pozsonyi gázolás helyszínén 2022. október 3-án, egy nappal az után, hogy egy ittas sofőr buszmegállóban várakozó fiatalok közé hajtott a belvárosban. Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy 21 éves fiatal nő később a kórházban halt bele sérüléseibe. Egy sebesült még életveszélyes állapotban van, négy másik állapota már nem kritikus. Az elkövetőt, egy 60 éves férfit őrizetbe vették. MTI/TASR/Jaroslav Novák

Igor Matovic pénzügyminiszter a történtek nyomán törvénymódosítást javasolt, amellyel súlyosabb büntetéssel sújtanák az ittas vezetőket.

Nyitókép: MTI/TASR/Pavol Zachar
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018