eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

Zarándokokat szállító traktor szenvedett balesetet Indiában, sokan meghaltak

Legalább huszonhatan meghaltak és tizenhatan súlyosan megsérültek, amikor felborult és egy tóba süllyedt egy zarándokokat szállító traktor India északi részén - közölték a helyi hatóságok.

A traktor utánfutóján körülbelül ötvenen utaztak, többségében nők és gyermekek. Az utasok egy szentélyből tartottak hazafelé. A baleset az Uttar Prades államban található Kanpúrban történt szombaton - mondta el egy magas rangú helyi tisztségviselő, Szudhír Kumar.

A hivatalos statisztikák szerint tavaly több mint 150 ezren vesztették életüket közúti balesetben Indiában, ami naponta több mint 400 halálesetet jelent.

Az indiai utak gyakran rosszul karbantartottak, és a sofőrök sokszor semmibe veszik a közlekedési szabályokat.

Vidéken megszokottnak számít a traktoros személyszállítás.

Uttar Prades miniszterelnöke, Jogi Aditjanath aláhúzta, hogy a traktorok utánfutóján csak mezőgazdasági terményeket és eszközöket szabadna szállítani, embereket nem.

"A kanpúri baleset igazán szívszorító" - tette hozzá.

Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitteren nyilvánított részvétet a hozzátartozóknak, és 200 ezer rúpiát ígért a halottak, 50 ezer rúpiát a sérültek családjának.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×