eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Oroszországból távozni szándékozó autósok várakoznak belépésre a finnországi Virolahti településen lévő határátkelőhelyen 2022. szeptember 23-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el, valamint négy orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régióban népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról.
Nyitókép: MTI/AP/Lehtikuva/Sasu Makinen

Teljesen bezárul egy európai kapu a mozgósítás elől menekülő oroszok előtt

Finnország éjfélkor lezárja határait a schengeni vízummal belépni kívánó orosz állampolgárok előtt.

Az Oroszországból érkező beutazások megugrása miatt Finnország pénteken nulla órától lezárja határait az európai Schengen-övezetre érvényes vízummal rendelkező orosz állampolgárok előtt – jelentette be a helsinki kormány.

Pekka Haavisto finn külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a döntésre "jelentős hatással volt" Moszkva bejelentése az ukrajnai háborúra való "részleges" mozgósításról, ami az Oroszországból az északi országba érkező beutazások megugrását eredményezte.

A tárcavezető tájékoztatása szerint a családlátogatások, valamint a munkavállalás és a tanulmányok céljából történő beutazás továbbra is engedélyezett lesz.

A finn kormány múlt pénteken közölte, hogy az Oroszországból érkező turizmus leállítását tervezi és a következő napokban véglegesen döntenek erről.

Mostani döntését a kormány azzal indokolta, hogy

az orosz turisták folyamatos érkezése Finnországba veszélyezteti az ország nemzetközi kapcsolatait.

További részleteket nem közölt. Szeptember 1-jével Finnország a szokásos szám tizedére csökkentette az orosz állampolgároknak kiadott vízumok számát, többek között turisztikai célokra is, amit az Ukrajnával való szolidaritás kinyilvánításának tekintettek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×