eur:
368.22
usd:
344.55
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Hóval borított épületek és utak Kabulban 2022. január 6-án. Abdul Gáni Baradar molla, a tálib vezetés miniszterelnök-helyettese január 7-én felszólította a nemzetközi közösséget, hogy nyújtson segítséget a humanitárius válság felé sodródó Afganisztánnak. Az emberek több térségben éheznek, nincs pénzük, és a tél beköszönte is nehezíti az életüket. A tálibok 2021 augusztusában vették át a hatalmat, azóta a nyugati országok - valamint a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap - felfüggesztették az Afganisztánnak szánt segélyek folyósítását, az Egyesült Államok pedig befagyasztotta az afgán központi bank számláit.
Nyitókép: MTI/EPA

Az Egyesült Államok megbüntette Afganisztánt

Az amerikai elnök levette Afganisztánt Washington fő NATO-n kívüli szövetségeseinek listájáról. Az erről szóló dokumentumot pénteken írta alá Joe Biden - áll a Fehér Ház honlapján.

Afganisztán 2012-ben, Barack Obama elnök alatt kapta meg az Egyesült Államok fő NATO-n kívüli szövetségesének (MNNA) státuszát.

Joe Biden idén júliusban jelentette be - majdnem egy évvel azután, hogy a tálibok átvették a hatalmat az országban -, hogy Kabult megfosztja ettől a státusztól.

Az Egyesült Államok fő NATO-n kívüli szövetségeseinek listáján 19 ország szerepel, köztük Ausztrália, Egyiptom, Izrael, Japán, Dél-Korea és Brazília.

Címlapról ajánljuk
Gátrobbantás - Nem véletlen, hogy erre most került sor

Gátrobbantás - "Nem véletlen, hogy erre most került sor"

Ukrajna szerint Oroszország robbantotta fel a dél-ukrajnai Herszon megyében lévő, jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka víztározójának gátját a Dnyeper folyón. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is orosz érdek húzódhat meg az esemény mögött.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×