eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Fának dőlve tart pihenőt az azonosítatlan áldozatok földi maradványait exhumáló csoport egyik tagja a kelet-ukrajnai Harkiv megyében levő Izjumnál 2022. szeptember 16-án, a tömegsír felfedezésének másnapján. Az ukrán hatóságok több mint 440 egyenként elásott holttestet hantoltak ki az orosz erőktől nemrégiben visszafoglalt város melletti erdőben.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Vannak holttestek, amelyeknek a nemét sem tudják – befejeződött az izjumi tömegsír feltárása

Szörnyű részletekkel szolgáltak a 422 holttest exhumálása után.

Befejeződött az orosz megszállás alól felszabadult Harkiv megyei Izjum városban talált egyik tömegsír feltárása, több mint négyszáz holttestet ástak ki, köztük halott gyermekekét is, a legtöbb holttesten erőszakos halál, harmincon pedig kínzás nyomai vannak – közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója.

"Vannak holttestek kötéllel a nyakukban, megkötött kézzel, törött végtagokkal és lőtt sebekkel. Több férfinak amputálták a nemi szervét. Mindez bizonyítéka annak a szörnyű kínzásnak, amelynek az orosz megszállók alávetették Izjum lakóit. A holttestek többsége civil, 21 pedig katona" - fejtette ki a kormányzó.

A Szerhij Pantelejev, az ukrán rendőrség nyomozási főosztályának helyettes vezetője sajtótájékoztatóján közölt adatok szerint eddig 422 holttestet emeltek ki, köztök 202 nő és öt gyermek tetemét. Hozzátette:

11 holttestet annyira megcsonkítottak, hogy a rendőrség még most sem tudja megállapítani a nemét,

ezt igazságügyi orvosszakértők fogják megtenni. Hangsúlyozta, hogy minden állampolgár halálának pontos okát további szakértői vizsgálatokkal állapítják meg.

A megye kormányzója megígérte: minden egyes ember halálának körülményeit tisztázzák, hogy "rokonaik és barátaik megtudják az igazságot, és a gyilkosokat meg lehessen büntetni". Hozzátette, hogy Izjumban nem csak egy ilyen tömegsír található, a város környékén már legalább három hasonló temetőt találtak, és a harkivi régió más felszabadult városaiban is vannak tömegsírok.

Pantelejev szavai szerint pénteken a rendőrség több mint 460 ukrán holttestet talált Harkiv megye felszabadult területein.

Eddig már több mint egyharmadukat sikerült azonosítani

– mondta. Hozzátette azt is, hogy több mint ezer bűnügyi nyomozást és vizsgálatot indítottak a halálokok, valamint az ukrán állampolgárok lehetséges gyilkosainak feltárására.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×