eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Teljes önellátásra buzdítják egymást az angliai szerzetesek

A több száz éves múlttal rendelkező Szent Mária apátság apácái megújuló energiaforrások használatával és fenntartható gazdálkodással igyekeznek példát mutatni.

A több száz éves múlttal rendelkező Szent Mária apátság apácái megújuló energiaforrások használatával és fenntartható gazdálkodással igyekeznek önellátóvá válni a fűtés és az élelmiszertermelés terén - jelentette hétfőn a Reuters hírügynökség.

A Szent Mária apátság apácái más vallási közösségeket is erre buzdítanak.

Amellett, hogy 2016-ban napelemeket helyeztek el a kolostor tetejére, a rend tagjai 200 hektáron termesztenek zöldségeket és gyümölcsöket, valamint 27 hektáron ültettek japánfüvet. Az elefántfű néven is ismert virágosnádból készült brikettekkel az olajfűtést váltották ki, a melegvizet pedig napelemekkel állítják elő.

"Vallási közösségként példát kell mutatnunk. A föld ajándékként adatott az emberiségnek" - mondta el a 78 éves Lily Scullion nővér.

Az apátsági birtok, amely részben a XVII. századig visszanyúló történelemmel rendelkezik,

alma, búza és zöldségek termesztésével is foglalkozik, emellett szarvasmarhákat és birkákat is gondoznak.

Az üvegházakkal kiegészülve mindezek segítségével a rend mind a 29 tagja önfenntartó kolostor létrehozásán dolgozik. Öt hektárt vadonélő állatok számára különítettek el, a szennyvíz tisztításához pedig nádültetvényeket használnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×