eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A brit parlament által közreadott kép Boris Johnson brit miniszterelnökről (k) a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos alsóházi órájában a törvényhozás alsóházában, Londonban 2022. január 12-én. Johnson a nap folyamán elnézést kért a koronavírus-járvány megfékezésére 2020 tavaszán elrendelt zárlat idején rendezett Downing Street-i kerti összejövetelért, elismerve, hogy jelen volt az összejövetelen.
Nyitókép: MTI/EPA/Brit parlament/Jessica Taylor

Tüntetők jutottak be a brit alsóház üléstermébe, akcióba lendültek

A házelnök széke köré ragasztózták magukat.

Bejutottak pénteken a brit alsóház üléstermébe az Extinction Rebellion aktivista szervezet tagjai, majd tiltakozni kezdtek, és a házelnök széke köré ragasztózták magukat.

A tüntetők a csoport közösségi oldalán osztottak meg egy fotót, melyen öt tag látható kezükben táblákkal, rajtuk "Hadd döntsenek az emberek!" illetve "Azonnal összehívni az állampolgárok gyűlését!" feliratokkal.

"Válság van, és ami ebben a teremben zajlik, azzal bohócot csinálnak mindannyiunkból. Nem engedhetjük meg, hogy ez így menjen tovább. Új fajta döntéshozatalra van szükség, ahol többen hallathatják a hangjukat" - mondta az egyik tiltakozó az ülésteremben felvett videóban.

A csoport más tagjai molinót függesztettek ki az épületre, míg megint mások a kerítéshez lakatolták magukat.

A brit parlament jelenleg nem ülésezik. Az alsóház szóvivője tudatta: kezelik a helyzetet.

A csoport korábban többször okozott már káoszt a londoni közlekedésben. Többnyire klímavédelmi kérdésekben hallatják hangjukat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×