eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
II. Erzsébet brit királynő centenáriumi misére érkezik a londoni királyi katonai kápolnába, a Guards Chapelbe 2019. február 22-én. A londoni Wellington laktanya kápolnája és lelkészi hivatala a királyi előtagot 100 évvel ezelőtt kapta V. György királytól.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Egyre romlik Erzsébet királynő állapota

A brit uralkodó újabb nyilvános szereplést volt kénytelen lemondani. II. Erzsébetnek súlyos mozgásszervi problémái vannak.

A királynő lemondta részvételét a skóciai Braemar Highland Gathering nevű rendezvényen. II Erzsébet trónra lépése óta most először hagyja ki az eseményt. A Buckingham-palota egyik tisztviselője azt nyilatkozta, hogy az uralkodó családot a trónörökös, Károly herceg fogja képviselni – írja az index.hu.

A 96 éves II. Erzsébet egészsége az utóbbi időben egyre romlik. Az elmúlt hónapokban több nyilvános szereplését is lemondta az egészségi állapota miatt. Tavaly októberben pedig egy éjszakát kórházban töltött, ám azt nem árulták el, hogy milyen betegséggel küzdött.

A mozgásszervi problémák miatt a királynő a londoni Buckingham-palota helyett a skóciai Balmoral-kastélyban lévő rezidenciáján fogja kinevezni Nagy-Britannia új miniszterelnökét is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×