eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Wikipédia

Amerikai rakétaindítók megsemmisítéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

Több mint 50 ukrán "nacionalista" és külföldi "zsoldos" is meghalt orosz közlés szerint a harkivi energetikai gépgyár ellen intézett csapásban.

Harkivban két amerikai HIMARS föld-föld, Odesszánál pedig egy Harpoon hajóelhárító rakétaindítót semmisített meg az orosz hadsereg - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint a HIMARS rakétasorozatvetőket egy nagypontosságú csapás a harkivi energetikai gépgyár területén semmisítette meg. Ugyanitt 53 ukrán "nacionalista" és külföldi "zsoldos" is életét veszítette a szóvivő szerint.

Mint mondta, Harkiv közelében az orosz légierő precíziós fegyverei az ukrán 92. gépesített dandár ideiglenes telepítési pontját is eltalálták. Innen mintegy kétszáz "nacionalista" elestéről és hét páncélozott jármű elpusztulásáról számolt be.

Konasenkov azt állította, hogy az ukrán 93. gépesített dandár Harkivnál, a 128. hegyi rohamdandár pedig Zaporizzsjánál súlyos veszteségeket szenvedett, emiatt a katonák tömegesen hagyják el állásaikat és dezertálnak Ukrajna más régióiba.

Elmondása szerint az Odessza megyei Veliki Dalnik település közelében megsemmisült egy amerikai Harpoon hajóelhárító rakétaindító.

A helyi hatóságok szerint az ukrán tüzérség hétfőn tovább lőtte a szakadár "Donyecki Népköztársaság" településeit. A csapások következtében az elmúlt egy nap alatt egy civil életét vesztette, kilenc pedig megsebesült.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség közölte, hogy az orosz hadsereg a megszállt dél-ukrajnai Herszon megyében ponton elemekből létesített kompátkelőt a Dnyeper folyón az antonovkai híd közelében, amelyet ukrán rakétatalálatok miatt lezártak.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×