eur:
390.96
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: General Drones

Fuldoklót mentett a drón

Huszonkét strandon dolgozik már az életmentők mellett drón is Spanyolországban.

Egy tizennégy éves fiút mentett meg a vízbe fulladástól egy drón. Azzal segített a gyermeknek, hogy mentőmellényt dobott a vízbe, ez pedig fenn tartotta őt addig, míg segítség nem érkezett. Néhány perc múlva egy életmentő hozta ki a vízből a fiút, az esetet pedig a drón kamerája rögzítette is.

A képsoron az látható, hogy a bajba jutott fiatal küszködik a felszínen maradással egészen addig, amíg a mentőmellény meg nem érkezik a vízbe.

"Amikor megláttuk őt, azt tapasztaltuk, hogy már nagyon kimerült, szinte képtelen a víz felszínén maradni, ezért úgy döntöttünk, hogy a drónnal beküldünk neki egy mellényt"

- mondta el a Sky News-nak Miguel Angel Pedrero, a drónos mentőszolgálatot üzemeltető General Drones egyik pilótája.

"A hatalmas hullámok miatt a manőver kockázatos volt, de sikerült mentőmellényhez juttatnunk, ami addig a víz felszínén tartotta őt, amíg meg nem érkezett jet-skivel az életmentő" - tette hozzá.

Kimentését követően a fiúnak oxigénre is szüksége volt, egy helyi kórházba vitték, ahonnan 24 óra elteltével hazamehetett.

A valenciai General Drones már 2017 óta együtt dolgozik a strandok életmentőivel, először Sagunto város strandján kezdték el a fürdőzők biztonságát felügyelni. Mára

22 strandon 30 drónpilótával teljesítenek szolgálatot.

A drónok gyors segítséget tudnak nyújtani azokban a pillanatokban, amikor az életmentők még nem értek oda a bajba jutottakhoz, akik már szinte elsüllyednek a hullámokban.

"Ezek a másodpercek néha az életet jelentik, és segítenek abban, hogy az életmentők nyugodtabban és óvatosabban közelíthessék meg azokat, akik segítségükre szorulnak" - tette hozzá Pedrero.

2022 első félévében 140 ember fulladt vízbe Spanyolországban: ez 55 százalékkal több, mint a 2021-es adat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×