eur:
388.49
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Budapest, 2020. április 2. A Wizz Air légitársaság hat darab Airbus A321 NEO típusú gépe száll fel a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről, a kora esti órákban. Úti céljuk a távol keleti Sanghaj, ahonnan a koronavírus világjárvány idején egészségügyi védőfelszereléseket, szájmaszkot, és lélegeztető gépeket szállítanak Magyarországra. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ismét bombafenyegetés kapott a Wizz Air egyik gépe – videó

Már a második Wizz Air-járat ellen irányult, utólag hamisnak bizonyult fenyegetés a napokban, ami miatt az utasoknak vészcsúszdákon kellett elhagyniuk a fedélzetet.

A W6 5098 számú, Tel Avivból Krakkóba tartó járatot teljesítő, HA-LZR lajstromjelű, Airbus A321neo típusú repülőgép fedélzetét az utasoknak és a személyzetnek vészcsúszdákon keresztül kellett elhagyniuk a célállomáson végrehajtott leszállást követően még szombaton késő este – írja az Airportal.hu.

Mint olvasható, a vészkiürítést a World Israel News portál utasoktól származó és a légitársaság által is megerősített információi szerint azért kellett elrendelni, mert egy névtelen bejelentés érkezett arról, hogy robbanószerkezet van a fedélzeten.

A Wizz Air közlése szerint a hatóságok elvégezték a repülőgép átvizsgálását, de nem találtak gyanús tárgyat. Az egy futópályával rendelkező krakkói légikikötőt a kivizsgálás idejére lezárták, több járatnak is kitérő repülőtéren kellett leszállnia.

Az utasok arra panaszkodtak a – külföldi portál szerint –, hogy a vészkiürítést követően fél órán át kellett várniuk a gurulóút mellett a sötétben, mire elszállították őket a terminálba, mindeközben pedig nem kaptak semmilyen információt az eset okáról.

Az Airportal.hu emlékeztet, hogy a múlt héten ez volt a második, utólag hamisnak bizonyult bombafenyegetés, amely a fapados légitársaság egy járata ellen irányult. Szerdán Budapesten szakította meg útját a Wizz Air Bariból ugyancsak a lengyelországi Krakkóba tartó járata. Erről bővebben itt írtunk.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×