eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
The Tesla Gigafactory in Austin, Texas, US, on Thursday, June 23, 2022. Elon Musk said Tesla Inc.s new plants in Germany and Texas are losing billions of dollars as the electric-vehicle maker tries to ramp up production. Photographer: Jordan Vonderhaar/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Jordan Vonderhaar/Bloomberg via Getty Images

Külön határátkelőt nyitnak a Teslának

Jelentősen lerövidül a várakozás az amerikai–mexikói határon.

Külön sávot nyitnak az Egyesült Államok és Mexikó határán a Tesla számára. A Texas és Nuevo Leo állam közötti határátlépőn így könnyebb lesz az átjárás a cég beszállítóinak.

A Tesla székhelye Texasban található, a cég pedig számos mexikói beszállítót alkalmaz. A határátkelőn való átjutás csúcsidőben akár 25 percet is igénybe vehet, ez az új, külön erre a célra kialakított sáv használatával a10 percre csökkenhet – írja a hirado.hu az InsideEVs alapján.

Ivan Rivas, Nuevo Leon gazdasági minisztere szerint a Tesla jelenleg hat beszállítóval dolgozik együtt a mexikó államból, de arra számítanak, hogy idővel növekedni fog ez a szám.

„Egy sokkal gyorsabb és hatékonyabb átkelőt szeretnénk. A jövőben talán más vállalatok számára is nyílik saját sáv, ahogyan most a Teslának” – mondta el az ösztönzésről.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×