eur:
389.38
usd:
361.44
bux:
68401.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook, YouTube application  on screen Apple iPhone XR
Nyitókép: 5./15 WEST/Getty Images

A tinik a híreket is a közösségi médiában keresik

A 12-15 évesek a híreket is az Instagramon és a TikTokon keresik a brit Ofcom friss kutatása szerint.

"A tinédzserek ma már egyre kevésbé vesznek kézbe újságot, vagy kapcsolják be a tévéhíradót, ehelyett inkább a közösségi oldalukon görgetve tartják magukat naprakészen. Bár a fiatalok kevésbé tartják megbízhatónak a közösségi médián keresztül érkező híreket, jobban értékelik ezeket a szolgáltatásokat, mivel a napi aktuális történetekről szóló vélemények széles skáláját kínálják" – fogalmazott az eredményekkel kapcsolatosan Yih-Choung Teh stratégiai és programigazgató.

Az adatok szerint az Instagram a legnépszerűbb a brit kiskamaszok körében, 29 százalékuk preferálja, míg a YouTube-ot és a TikTokot 28 százalék használja a Sky News cikke szerint.

Tévécsatornákat a brit kiskamaszok mindössze negyede használ tájékozódás céljából: ez az arány egy éve még 45 százalék volt.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a közösségi média megbízhatóságával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. A Twitter és a YouTube felhasználóinak fele véli úgy, hogy itt hiteles híreket olvas, a TikTok hírtartalmaiban ugyanakkor csak a felhasználók 30 százaléka bízik ebből a korosztályból.

A brit felnőttek körében ugyanakor továbbra is a tévéhíradó a leghitelesebb hírforrás.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×