eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Mikola Tocsickij ukrán külügyminiszter-helyettes (b) fogadja hivatalában Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettest, a tárca parlamenti államtitkárát Kijevben 2022. július 20-án.
Nyitókép: MTI/KKM

Bucsai újjáépítést segít a magyar kormány

Megrázó dolgokat tapasztalt Magyar Levente államtitkár.

Magyarország tettekre váltja ígéreteit - fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ukrajnai Bucsában egy iskola, valamint egy postával és önkormányzati hivatallal kiegészített kórház építését bejelentve.

Magyar Levente elmondta: a szerdai napot Kijevben és az ukrán főváros környékén töltötte, bejárva azokat a helyeket, amelyek különösen nagy kárt szenvedtek a háborúban.

Hangsúlyozta: megrázó ezt egy olyan generáció tagjaként megtapasztalni, aki nem látott háborút. Magyarországon szerencsések vagyunk, hogy eltelt lassan hetven év anélkül, hogy bármifajta fegyveres konfliktust kellett volna átélnünk - vélekedett.

Kiemelte: az ukrán nép iránti szolidaritás és támogatás kifejezése mellett szeretnék a szimpátiát tettekre váltani. Ennek jegyében jelentette be egy iskola újjáépítését, valamint Bucsa külterületén egy kis kórház építését postával és önkormányzati hivatallal kiegészítve.

Közfunkciót ellátó beruházást fog a magyar kormány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül megvalósítani, ezzel is egy kis lépést téve afelé, hogy az élet visszazökkenjen a normál kerékvágásba - mondta Magyar Levente.

"Mi ennyit tudunk tenni" - mondta hozzátéve, hogy Magyarország lesz az első, amelyik tettekre váltja az ígéreteket és a szimpátiát, egyértelmű üzenetként Ukrajnának, hogy "mellettük vagyunk".

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×