eur:
386.92
usd:
355.56
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Az orosz Darja Kaszatkina a lengyel Iga Swiatek ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. június 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Coming outolt a ranglistavezető teniszezőnő

Darja Kaszatkina, Oroszország első számú női játékosa egy YouTube-on megjelent interjújában árulta el, hogy barátnője van.

Képtelenség bezárva élni, fogalmazott a 25 éves játékos a beszélgetésben, aki azt is elárulta, hogy az orosz futballista Nadja Karpova coming outja inspirálta arra, hogy ő se titkolózzon tovább, számol be a Sky News.

"Egyedül az számít, hogy magaddal békében élj, minden más le van sz...va. Fontosnak tartom, hogy a sportban vagy bármilyen más téren befolyásosnak számító emberek beszéljenek erről. Ez jelentős lehet azoknak a fiataloknak, akiknek nehéz a dolga a társadalom hozzállása miatt. Szükségük van egy kis támaszra" - mondta el a jelenleg világranglista 12. teniszezőnő.

Nem sokkal az interjú után az Instagramon Natalja Zabijako orosz-észt olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázóval közös fotót tett közzé egy szívecske kíséretében, a Twittteren pedig szerelmes szavakkal utalt a sportolónőre.

Zabijako 2018-ban orosz színekben nyert ezüstöt az olimpián. Kasztakina posztja után ő maga is megosztotta közös képüket a közösségi médiában.

Oroszország 2013-ban megtiltotta a nem hagyományos szexuális kapcsolatok tárgyalását és népszerűsítését kiskorúak számára, valamint korlátozta az LMBTQ érdekérvényesítést vagy tiltakozást a nyilvánosság előtt. Az orosz parlament arra törekszik, hogy a jogszabályokat kiterjessze az LMBTQ kapcsolatok pozitív vagy semleges fényben való feltüntetésére, illetve a filmszínházi tartalmak bemutatására.

Kaszatkina Spanyolországban él és edz: az interjút is itt vették fel. A beszélgetésben az ukrán háború befejezése mellett is szót emelt. Amikor azt kérdezte tőle beszélgetőpartnere, mire vágyik a legjobban a világban, azt mondta, arra, hogy a háborúnak vége legyen -

igazi rémálomnak nevezte azt.

A háború vagy az orosz hadsereg kritikája Oroszországban pénzbírsággal vagy börtönbüntetéssel sújtható. Kaszatkina a videóban sírt is, miután megkérdezték tőle, tart-e attól, hogy az interjúban elhangzott megjegyzései után nem térhet vissza Oroszországba.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×