eur:
393.88
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ukrán katonák harckocsija a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Pokrovszkban az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború alatt, 2022. július 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Nariman el-Mofti

Az ukrán előrenyomulást próbálják megakadályozni az oroszok Harkivnál

Sokan meghaltak egy lakóházat ért orosz találat miatt Donyeck megyében az ukrán katasztrófavédelem szerint.

Az eddigi információk szerint tizenöt civil lakos meghalt és öt megsebesült abban az ötszintes lakóházban, amelyet az orosz erők rakétával találtak el a Donyeck megyei Csasziv Jar településen - közölte vasárnap az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint az orosz csapatok Uragan típusú rakéta-sorozatvetővel nyitottak tüzet szombat este a stratégiai jelentőségű Szlovjanszk várostól mintegy ötven kilométerre délre fekvő településre.

Közben az orosz erők ismét rakétákkal lőtték a keleti országrészben lévő Harkiv megyét is, az azonos nevű megyeszékhelyen károk keletkeztek egy iskolaépületben és egy lakóházban. A Harkiv városától keletre fekvő Pecsenyihi településen egy ember meghalt és egy másik megsebesült a támadások következtében - számolt be Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A kormányzó tájékoztatása szerint az iskolában senki sem sérült meg, de a hatlakásos lakóházban, amely részlegesen beomlott, megsérült egy 62 éves férfi, akit kórházba szállítottak.

"Harkiv térségében folytatódnak a harcok. Az ukrán katonák minden irányban tartják az állásaikat. Az oroszok megpróbálják megakadályozni az ukrán csapatok előrenyomulását és megerősíteni pozícióikat" - írta üzenetében a kormányzó.

Az ukrán vezérkar közlése szerint Iszkander típusú rakétákat lőttek ki Harkivra az oroszországi belgorodi területről.

Petro Andrjuscsenko, az orosz erők által megszállt, Donyeck megyei Mariupol polgármesterének tanácsadója arról számolt be, hogy orosz katonák öt busszal és haditechnikai eszközökkel indultak el a városból az onnan nyugatra lévő frontvonal felé, a Zaporizzsja megyei Bergyanszk irányába.

Az ukrán légierő parancsnoksága sajtószolgálatán keresztül közölte, hogy lelőttek egy újabb orosz helikoptert a Donyeck megyei Horlivka térségében.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×