eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Már több mint 6,6 millió embert "nyertek" a britek

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint május végére átlépte a 6,6 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért folyamodtak.

A statisztika a kérelmezők állampolgársági adatait egyelőre az idei első negyedév végéig tartalmazza: eszerint a magyarok által március 31-ig benyújtott kérvények száma meghaladta a 164 ezret.

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett új összesítése szerint a 27 EU-tagország Nagy-Britanniában élő állampolgáraitól május 31-ig 6 648 700 letelepedési kérvény érkezett, és e folyamodványok közül csaknem 600 ezret a 2021. június 30-i határidő után nyújtottak be. Május utolsó napjáig a folyamodványok közül 6,4 milliót bíráltak el; 960 ezret a tavaly júniusi határidő letelte óta.

A május 31-ig elbírált és jóváhagyott folyamodványok 51 százalékában a kérelmezők végleges - vagyis határidő nélküli -, az esetek 41 százalékában előzetes (pre-settled) letelepedett státust kaptak.

Az utóbbit azok a jogosultak kaphatják, akik a benyújtás idején még nem töltöttek el öt évet életvitelszerűen Nagy-Britanniában, de ők is megvárhatják az öt év leteltét, és utána megkapják a végleges tartózkodási engedélyt. Az addig eltelő időszakban őket is maradéktalanul megilletik megszerzett jogosultságaik.

Azt az adatsort, amely a kérelmezők állampolgárságát is feltünteti, az idei első negyedév végéig tartalmazza a brit belügyminisztérium statisztikája. Ennek alapján

2022. március 31-ig 164 180 magyar állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért.

A lista élén a románok állnak 1 240 210 letelepedési folyamodvánnyal, őket a lengyelek követik, akik közül 1 148 900-an kértek letelepedett státust az idei első negyedév végéig.

A nagy EU-tagállamok állampolgárai közül az olaszok kérték a legtöbb tartózkodási engedélyt: ők 583 570 kérvényt nyújtottak be március végéig.

A spanyolok közül 379 880-an, a franciák közül 243 560-an kértek letelepedési engedélyt a brit hatóságoktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×