eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Twitter/UEFA EURO 2020

A Puskás Arénában is Katarra készül a német válogatott

A németeknél már megkezdődött a visszaszámlálás az év végi katari világbajnokságra. Hansi Flick szövetségi kapitány szerint épp ez emeli ki a Nemzetek Ligája most kezdődő sorozatmérkőzéseinek jelentőségét. Az első állomása szombaton este Bologna, ahol az olasz válogatottal találkoznak.

A keret közben az eddigi 26 főről 25-re csökkent, fertőzés miatt ugyanis hiányzik Marco Reus, a Borussia Dortmund kiválósága.

Ennek ellenére Flick elsősorban a középpályán a bőség zavarával küzd. Erre azonban úgy tekint, hogy a választás "gyötrelme" a világbajnokságon a siker kulcsa lehet.

Olaszország után a németek számára június 7-én Münchenben az angol, majd négy nappal később a Puskás Arénában a magyar válogatott következik. Néhány nappal később ismét az olaszokon a sor.

Leon Goretzka, a Bayern München középpályása Flickhez hasonlóan szintén úgy vélekedett, hogy a küszöbönálló mérkőzések jó fokmérőt jelentenek a katari világbajnokság előtt.

A válogatott olyan kiválóságokból áll, hogy végzetes lenne bárkinek is előre garanciát adni a kezdő tizenegyben való szereplésre - vélte a középpályás.

Goretzka helye sem tűnik biztosnak a kezdőben, mint ahogy Joshua Kimmiché sem, akivel a Bayern Münchenben szinte páratlan kettőst alkotnak.

Túl nagy a konkurenciaharc

- fogalmazott ennek kapcsán Flick, aki szerint senki sem sem számíthat automatikus bevetésre.

Mindenesetre mind Goretzka, mind Kimmich kezdő volt a hat közül öt olyan válogatott mérkőzésen, amely már a Flick-korszakban zajlott.

A kapitány Ilkay Gündogant vagy Jamal Musialát sorolta az erős alternatívák közét, de megemlítette az U21-es Európa-bajnok Anton Stach nevét is.

Mind az olaszokról, mind az angolokról, de a budapesti összecsapásról is Goretzka úgy vélekedett, hogy abszolút presztízsmérkőzésekről van szó.

"Sok történelemmel és sok hagyománnyal"

- tette hozzá.

A mostani mérkőzések után tudjuk majd, hol állunk – összegezte a szövetségi kapitány, aki szerint az is kiderülhet majd, hogy a világbajnokságon kire lehet bízni a legnehezebb munkát.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×