eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a Kijev melletti Bucsában talált holttestekkel kapcsolatban Varsóban 2022. április 4-én. Az orosz csapatok kivonulása után eddig 340 holttestet találtak a településen. Ukrajna az orosz csapatokat okolja a történtekért.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Marcin Obara

Vlagyimir Putyin eltávolításáról beszélt a lengyel kormányfő

"Mindannyiunk győzelmének számítana", ha Ukrajna megőrizné a szuverenitását – mondta a lengyel kormányfő.

"Örülnénk, ha Vlagyimir Putyin orosz elnököt teljesen eltávolítanák" a hatalomból – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Sky News brit televíziós csatornának nyilatkozva.

Morawiecki az Ukrajnát ért orosz támadások kapcsán úgy vélekedett,

"ha Európa és a szabad világ elveszti ezt a csatát, ezt a háborút, akkor többé nem leszünk biztonságban".

Szerinte ugyanis mindig Putyin "fenyegetése és zsarolása" uralkodna felettünk.

A lengyel miniszterelnök kifejtette: "természetesen örülnénk neki, ha Putyint eltávolítanák", de Oroszország szuperhatalmi státusza és az a "brutális erő", amelyet az orosz elnök képvisel szerinte nem teszi ezt lehetővé. Hozzátette, hogy "mindannyiunk győzelmének számítana", ha Ukrajna megőrizné a szuverenitását, hiszen "ezért támogatjuk a legkülönfélébb módokon" az országot.

Morawiecki a hétfőn kezdődött, kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozó programjai mellett nyilatkozott a Sky Newsnak. A brüsszeli tárgyalásokon a tagállamok hétfőn megegyeztek egy Oroszország ellen hozandó újabb, hatodik szankciós csomagban, amely magában foglalja az orosz kőolaj importjának embargóját is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×