eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Végzett feleségével, majd harakirit követett el a 92 éves japán professzor Olaszországban

Halálos beteg volt a visszavonulása előtt Nápolyban oktató történész felesége.

Megölte gyógyíthatatlan beteg feleségét, majd önmagával is végzett Szakamoto Tecuó nyugalmazott egyetemi professzor olaszországi otthonában. A japán származású történész és feleségének halálát az olasz rendőrség még vizsgálja – írja a corriere.it információi alapján a hvg.hu.

Álmában verhette fejbe halálos beteg feleségét egy neves japán történészprofesszor, mielőtt tradicionális harakirit követett el. Szakamoto Tecuó és felesége, a 90 éves Szakamoto Eiko holttestét Rómától északra található otthonukban találta meg szociális segítőjük néhány órával a pár halála után. Bár az olasz rendőrség még nyomoz, valószínű, hogy az asszony gyógyíthatatlan betegsége vihette rá a férfit a gyilkossággal egybekötött öngyilkosságra.

A professzor, aki visszavonulása előtt a nápolyi egyetemen tanított és több elismert tudományos munkát is írt, japán nyelvű búcsúlevelet hagyott hátra, annak tartalma egyelőre nem ismert.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×