eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Riadalom az izraeli reptéren: bomba volt egy amerikai család csomagjában

A Golán-fennsíkon találták a robbanószert, azt gondolták, hazaviszik emlékbe.

A Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren kisebbfajta pánik tört ki, amikor kiderült, hogy egy amerikai család csomagjai közt fel nem robbant bomba is található - a közösségi médiiába feltöltött videók tanúsága szerint a felfedezés után voltak, akik menekülni kezdtek a közelükből.

A családnak végül engedélyezték, hogy felszálljanak járatukra, miután a biztonságiak kihallgatták őket, írja a BBC.

Izrael az 1967-es hatnapos háborúban foglalta el a Golán-fennsík nagy részét Szíriától, a háború maradványai még mindig megtalálhatók a területen.

A család abban a reményben, hogy a bombát hazaviheti az Egyesült Államokba, bepakolta a poggyászába.

A Tel-Aviv mellett található Ben Gurion repülőtér a világ egyik legmagasabb szintű biztonságot garantáló reptere. A járművek és az utasok szigorú ellenőrzésen esnek át, mielőtt elérik a terminált és a check-in területet. A bomba felfedezésekor kaotikus jelenetek zajlottak le itt: egy férfi meg is sérült, amikor menekülés közben egy csomagszállító szalagra esett. Őt kórházba szállították a hatóságok közlése szerint.

Az Izraelben az elmúlt hetekben országszerte elkövetett, halálos áldozatokat követelő támadások után jelenleg magas készültség van érvényben.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×