eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
MOSCOW, RUSSIA - JANUARY 28: (---EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT - RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / HANDOUT - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A rocket launcher shoots missiles during tactical and special exercises with scouts of the Guards Tank Army of the Western Military District at the Golovenki training ground in the Moscow region, Russia, on January 28, 2022.. About 3,000 servicemen of the Guards Red Banner Combined Arms Army of the Western Military District (ZVO) have begun combat training at training grounds in the Krasnodar, Voronezh, Belgorod, Bryansk and Smolensk regions. (Photo by Russian Defence Ministry / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Russian Defence Ministry / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Az amerikai hírszerzés szerint nem szuperálnak az orosz rakéták

Azt állítják, hogy az Ukrajnában bevetett precíziós rakétáinak akár a 60 százaléka kilövés után meghibásodik – tudta meg Reuters.

A most napvilágot látott hírszerzési információ segíthet megmagyarázni, hogy Oroszország miért nem tudta elérni a sokak által alapvetőnek tartott célokat az egy hónappal ezelőtt kezdődött inváziója alatt, köztük például Ukrajna légierejének semlegesítését – írja a londoni székhelyű hírügynökség, amit a Portfolio szemlézett.

A Reutersnek nyilatkozó amerikai tisztviselők nem szolgáltak bizonyítékokkal az általuk megosztott információk alátámasztására, és nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mi a rakéták magas arányú meghibásodásának az oka. A magas meghibásodási arányt a kilövési hibáktól kezdve a becsapódáskor fel nem robbanó rakétákig, sok minden okozhatja.

Az Egyesült Államok becslése szerint Oroszország kudarcba fulladó rakétatámadásainak aránya napról napra változik, ez a kilőtt rakéták típusától függ, és néha meghaladhatja az 50 százalékot, két forrás szerint volt, hogy elérte a 60 százalékot.

A Kreml és az orosz védelmi minisztérium nem reagált a hírügynökség megkeresésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×