eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pexels

Moszkva elismerte: kellemetlenek a szankciók, de...

Gondot okoznak Oroszországnak a félvezetők importjával kapcsolatban bejelentett nyugati korlátozások, de vannak megoldások – jelentette ki az orosz elnöki szóvivő.

Az Interfax által idézett Dmitrij Peszkov azt mondta, hogy a Nyugattól való függőséget Oroszország módszeresen csökkentette az elmúlt években. A cél szükség esetén a teljes önellátás biztosítása és a teljes importhelyettesítés volt - tette hozzá.

"A célt elértük" - mondta Peszkov pénteken újságíróknak arra a kérdésre válaszolva, hogy a nukleáris, a hadi- és az űripar most mennyire függ a külföldi félvezetőktől és chipektől.

"Ahol még nem sikerült teljesen elérni a célt, ott van lehetőség a gyorsításra. Biztosan lesznek problémák, de ezek nem megoldhatatlanok" - tette hozzá az elnöki szóvivő.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen korábban azt mondta, hogy az Európai Unió szankciókkal kívánja megakadályozni Oroszország technológiákhoz való hozzáférését, beleértve a félvezetőkkel és chipekkel kapcsolatos technológiákat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×