eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma

Földrengést észleltek Tonga térségében

Esetleges károkról, illetve áldozatokról egyelőre nem tudni.

Közepes erősségű, a Richter-skála szerinti 5,5-ös magnitúdójú földrengést észleltek vasárnapra virradóra Tonga térségében - jelentette honlapján az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC).

Az amerikai földtani intézet (USGS) ugyanakkor a Richter-skála szerinti 5,1-es erősségűre értékelte a földmozgás erejét.

A földrengés fészke Tonga fővárosától, Nuku'alofától 162 kilométerre délnyugatra volt, mintegy 180 kilométeres mélységben.

Esetleges károkról, illetve áldozatokról egyelőre nem tudni.

A Csendes-óceán déli részén fekvő Tonga közelében január közepén tört ki a Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai nevű, tenger alatti vulkán, szökőárt (cunamit) előidézve, és ezzel hatalmas károkat okozva a fővárosnak is otthont adó fő szigeten, Tongatapun és a hozzá tartozó mintegy 170 szigeten és zátonyon. Sokan attól tartottak, hogy a nemzetközi mentési munkálatok növelik a koronavírus-járvány terjedésének a kockázatát. Szerdán végül zárlatot vezettek be Tongán, miután a koronavírustól mindeddig megkímélt országban koronavírus-fertőzöttekre - köztük több kikötői munkásra - bukkantak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×