eur:
389.81
usd:
361.99
bux:
68449.69
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Berlin, 2017. június 8.Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezletre érkezik 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: CLEMENS BILAN

Soros György a magyarországi választásokról is beszélt

A magyar származású amerikai milliárdos Kínáról adott elő, de a hazai választás remélt eredményéről is szólt.

„Magyarország választópolgárai minden valószínűség ellenére kiszavazhatnak egy autokratikus vezetőt a hatalmából” – mondta Soros György a Stanford Hoover Intézetének elmondott beszédében.

A 444 beszámolója szerint az üzletember elsősorban Kínáról beszélt az egyetem "Nehéz választások a világ demokráciái előtt" című rendezvényén. Elemezte a kommunista ország ingatlanpiacának válságát, és arra jutott, hogy az eddig ott ingatlanba fektetők Hszi Csin-ping ellen fordulhatnak a válság következő fázisában.

A bevezetőben említette meg a közelmúlt és a közeljövő fontos választásait. A már megejtett német és az áprilisban sorra kerülő francia mellett említette a magyar választásokat is. A magyar származású amerikai milliárdos alapvetően derűlátó, „kedvezően ítéli meg az általa kívánatosnak tartott nyílt társadalmak esélyeit az autoriter egypártrendszerekkel szemben”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×