eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
LONDON, ENGLAND - MARCH 07:  Prince Andrew, Duke of York leaves the headquarters of Crossrail at Canary Wharf on March 7, 2011 in London, England. Prince Andrew is under increasing pressure after a series of damaging revelations about him surfaced, including criticism over his friendship with convicted sex offender Jeffrey Epstein, an American financier.  (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

András brit herceg vádlója azt ígéri, folytatja a férfi leleplezését

Virginia Giuffre örömét fejezte ki, hogy egy amerikai bíró úgy döntött, tovább viheti ügyét: a brit herceget szexuális erőszakkal vádolja a nő, melyet Jeffrey Epstein tett lehetővé.

A gazdagok és híresek sem állnak a törvények felett, ezért felelniük kell tetteikért: Giuffre azt állítja, ez motiválta mindig is, ezért viszi tovább az András herceggel szembeni vádakat, írja a Sky News.

"Nem egyedül járom az utam: a szexuális bántalmazás és emberkereskedelem számtalan áldozata áll mellettem" – írta a nő Twitteren.

András herceg ezzel párhuzamosan lemondott katonai tisztségeiről és patrónusként sem támogat már szervezeteket a királyi család nevében.

II. Erzsébet királynő jóváhagyását adta a lemondása, András továbbá az ő királyi fensége megnevezést sem fogja használni.

András herceg Lewis Kaplan bírót arra kérte, ejtse az ügyet: a bíró 46 oldalas dokumentumban részletezte, miért nem teszi meg ezt. A brit herceg jogi képviselői arra hivatkoztak, hogy Giuffre elvesztette jogát András beperlésére akkor, amikor

félmillió dolláros megállapodást kötött

a néhai Jeffrey Epsteinnel.

A 2009-es dokumentum szerint Giuffre beleegyezett, hogy örökre felmenti Epsteint és minden más személyt vagy szervezetet, aki potenciális vádlottként szerepelhet. A bíró azonban úgy ítélte meg, hogy a megegyezés messze nem a világos és pontos megfogalmazás mintapéldája.

"Hacsak a megállapodás feltételei nem hagynak észszerűtlen kétséget, a kétértelműséget a tényeket vizsgáló bíróságnak, általában az esküdtszéknek kell feloldania" – tett hozzá.

András herceggel szemben még idén polgári jogi eljárást folytatnak, mivel Virginia Giuffre állítása szerint szexuális erőszakot és testi sértést követett a nővel szemben, mikor az még 17 éves volt. A felperes azt állítja, Jeffrey Epstein kiínálta fel őt a hercegnek. A herceg többször is tagadta az állításokat, eddig nem emeltek vádat ellene semmilyen bűncselekmény miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×