eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rapid antigen testing is a screening tool to help detect COVID-19.
Nyitókép: Boy_Anupong/Getty Images

A WHO új feladatot adott a koronavírus-járvány legyőzéséhez

De ehhez együttműködés szükséges.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője szerint legyőzhető a koronavírus-járvány 2022-ben, de ehhez az szükséges, hogy az országok együttműködjenek – szemlézte a BBC tudósítását a Telex. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz ismét óva intett a nacionalizmustól és az oltóanyag-felhalmozástól.

Úgy véli, minél tovább tart ez az oltások egyenlőtlen eloszlása, annál nagyobb a kockázata annak, hogy a vírus úgy mutálódik, hogy már nem tudjuk megelőzni vagy előre jelezni. Ha véget vetünk az egyenlőtlenségnek, véget vetünk a járványnak – jelentette ki.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy bár Európában és az Egyesült Államokban a lakosság többsége kapott már legalább egy oltást, de azt nem sikerült elérni, hogy

2021 végére minden országban legalább 40 százalékos legyen az átoltottság.

A WHO új célt tűzött ki 2022-re: júliusig minden országban be kell oltani az emberek 70 százalékát, hogy véget lehessen vetni a járványnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×