eur:
388.95
usd:
361.93
bux:
68695.51
2024. május 8. szerda Mihály
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról (sárga). A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.
Nyitókép: MTI/EPA/NIAID/NIH

Diákok tömege került karanténba két omikronos gyerek miatt Svájcban

Mintegy 2000 embert, köztük 1600 diákot helyeztek karanténba a Genfi-tónál Svájcban, a koronavírus omikron variánsa okozta két megbetegedés miatt.

A két svájci megbetegedést egy nemzetközi iskolában regisztrálták, ahol az egyik tanuló családtagja dél-afrikai úton járt - jelentették csütörtök este Vaud és Genf kanton egészségügyi hatóságai. Minden, karanténba helyezett diák a nemzetközi iskola három telephelyének egyikén, a Genftől 25 kilométerre északra fekvő Founexben tartózkodott. Ez utóbbi helyen tíz napra karantént rendeltek el, és mindenkinek PCR-tesztet kell végeztetnie.

Mintegy ezerötszáz, három és tizennyolc év közötti gyermek és fiatal jár ez utóbbi telephely iskolájába. Több mint 80 országból érkeznek, vannak köztük svájciak is.

Genfben több tízezer külföldi él, mert a város ad otthont az ENSZ és több tucat más nemzetközi szervezet székhelyének is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Furcsán viselkedik a forint

Furcsán viselkedik a forint

A tegnap délutáni dollárerősödés ellenére továbbra sem beszélhetünk fordulatról a forint piacán, a dollárral szemben ugyan távolodik a jegyzés a kulcsfontosságú 360-as szinttől, az euróval szemben azonban továbbra is több mint kéthavi csúcsának közelében mozog a magyar deviza szerdán is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×