eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A videófelvételről készült képen a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások ellen tüntetnek Rotterdam belvárosában 2021. november 20-án. A tiltakozók autókat gyújtottak fel, tűzijátékokat gyújtottak meg, kövekkel dobálták a rendőröket, tűzoltókat. Az összecsapások során hét ember megsebesült rendőrségi lövésektől, és húsz embert őrizetbe vettek.
Nyitókép: A koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások ellen tüntetnek Rotterdam belvárosában 2021. november 20-án. MTI/AP/Media TV Rotterdam

Koronavírus - Hollandiában újabb szigorításokat rendeltek el

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

A vasárnaptól érvénybe lépő rendelkezések értelmében a vendéglátó egységeknek és a nem alapvető árucikkeket forgalmazó boltoknak délután öt órától reggel ötig zárva kell tartaniuk, továbbá zárt tereken ismét kötelező lesz a maszk viselése. A holland kabinet fizikai távolságtartásra intett, főleg az idősebb személyekkel kapcsolatban, és a távmunka bevezetését szorgalmazza.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök tájékoztatott az intézkedések bevezetéséről, emellett sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy nyáron újranyitást rendelt el, anélkül, hogy kellő mértékben felhívta volna a lakosság figyelmét a higiéniai és távolságtartási szabályok tiszteletben tartására.

Az európai járványhelyzet a 85 százalékos átoltottság ellenére jelenleg Hollandiában a legsúlyosabb. A fertőzések gócpontja Limburg tartomány, ahol az utolsó két hétben napi átlagban közel 22 500 új fertőzöttet regisztráltak. Ugyancsak pénteken a holland kórházakban túltelítettség miatt elrendelték a nem sürgős beavatkozások elhalasztását, több fertőzöttet német kórházakba szállítottak.

Hollandiában november közepén a kormány részleges lezárásokat rendelt el. Az intézkedések elleni tüntetések a múlt hét végén erőszakos zavargásba torkolltak, a rendőrség mintegy 200 embert állított elő.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×