INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

magyar érdemrend lovagkeresztje

gerhard papke

gulyás gergely

miniszterelnökség

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. március 30-án.

A Szabaddemokrata Párt volt frakcióvezetője a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta

Infostart

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Gerhard Papke.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést vehette át Gerhard Papke, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi parlament egykori alelnöke, a Szabaddemokrata Párt volt frakcióvezetője, valamint a Német Szövetségi Köztársaság Német-Magyar Társaságának jelenlegi elnöke - közölte a Miniszterelnökség az Országos Sajtószolgálaton keresztül.

Az ünnepélyes átadáson Gerhard Papke elmondta: Magyarországnak több barátja van Németországban, mint azt gondolnánk. Olyanok, akik a magyar kormány nemzeti politikájával egyetértenek. Hozzátette: a magyarok szabadságszeretetéből Európa és Németország mindig is profitált. És ez a magyar szabadságszeretet olyan értékes, hogy segítenünk kell megvédeni. A Német-Magyar Társaság jelenlegi elnöke szerint Németország sokat köszönhet a magyaroknak. A Páneurópai Piknik és a határnyitás fontos szerepet töltött be abban, hogy a német újraegyesítés szabadságban és békében történhetett meg.

Gulyás Gergely az eseményen úgy fogalmazott: az új német politikai irányvonal élesen szemben áll a magyar világlátással, keresni kell ugyanakkor közös pontokat, amelyre az együttműködést építhetjük. Nem a magyar kormány, hanem a magyar társadalom érdekrendje az, amely alapvetően szemben áll azzal, ami az új német kormányprogramból kiviláglik. Magyarországnak ugyanakkor sok barátja van Németországban. Ma az egyik legkiválóbb barátunk veszi át a magyar állam elismerését - mondta a miniszter, majd kiemelte, hogy a magyar-német baráti kapcsolatok ápolásában továbbra is számít a magyar kormány Gerhard Papke és a Német-Magyar Társaság aktív közreműködésére.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018