eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Covidgép szállt le Hongkongban - 53 utas volt pozitív

Az eset április 4-én történt, most hozták nyilvánosságra.

Egyetlen, Delhiből Hongkongba közlekedő repülőgép legalább ötvenhárom utasánál mutatták ki a koronavírust - jelentették be a hongkongi hatóságok kedden.

Az utasok április 4-én érkeztek a városba az indiai Vistara légitársaság 188 férőhelyes gépével. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan utaztak a járaton.

Az összes utast egy hotelben szállásolták el a háromhetes karantén idejére.

A Hongkongba tartók csak egy 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszt birtokában indulhatnak útnak.

A helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy 14 napig nem fogadnak járatokat a fertőzöttségük miatt fokozott kockázatúnak minősített Indiából, Pakisztánból és a Fülöp-szigetekről. Hongkongban nemrég először mutatták ki a koronavírus N501Y típusú mutánsát, amely a brit, a dél-afrikai és a brazil vírusvariánsban is jelen van. A koronavírus tüskefehérjéjének e módosulása felel az új variánsok szaporább terjedéséért.

Indiában egyre hevesebben tombol a járvány, és hétfőn újra rekordot döntött a fertőzöttek száma. A 20 milliós Újdelhiben egyhetes vesztegzárat rendeltek el.

A világ egyik legsűrűbben lakott városának számító Hongkongban a szigorú karanténrendelkezéseknek és óvintézkedéseknek, valamint a rigorózus maszkviselésnek köszönhetően eddig sikerült megakadályozni a járvány elszabadulását. A 7,5 millió lakosú területen eddig alig több mint 11 700 fertőzöttje és 209 halálos áldozata van a koronavírusnak. A legfrissebb adatok szerint a lakosság közel 10 százaléka kapta meg első oltását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×