INFORÁDIÓ
2021. június 16. szerda
Jusztin

matteo salvini

ep

néppárt

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a Liga pártszövetség vezetője kezében kereszttel az európai parlamenti választások estéjén tartott sajtóértekezletén a párt milánói központjában 2019. május 26-án.

Magyarokkal is dolgozik Salvini az új EP-frakción

Infostart / MTI

Az olasz politikus szerint valami újra van szükség.

Nem szerepel napirenden az olasz jobboldali Liga párt belépése az Európai Néppártba (EPP) Matteo Salvini pártvezető nyilatkozata szerint, amelyben elmondta, hogy lengyelekkel és magyarokkal új európai parlamenti frakció létrehozásán dolgozik.

"Kapcsolatban állunk a lengyelekkel és más országok politikai erőivel, magyarokkal is, hétfőn a magyar főkonzullal találkoztam Milánóban"

- közölte a jobboldali kormánypárt vezetője.

Úgy vélte, "valami újra van szükség, valami új megteremtésén dolgozunk, mivel egy bizonyos típusú Európa, idejétmúlt gondolkodásmóddal, nem képes választ adni a vészhelyzetekre, 2021 igényeire".

A Liga az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport tagja az Európai Parlamentben. Az olasz sajtó írt a Liga esetleges csatlakozásáról az Európai Néppárthoz, miután a Fidesz képviselői bejelentették kilépésüket a Néppárt európai parlamenti frakciójából.

Matteo Salvini a 48. születésnapján adott a közösségi oldalán egyenesben sugárzott interjút, amelyben magáról és aktuális politikai kérdésekről beszélt.

A Liga politikusa elmondta, nem támogatja a koronavírus-variánsok terjedése miatt a Draghi-kormány által mérlegelt ismételt országos zárlatot, helyette inkább a helyi szigorításokat részesítené előnyben. Hangsúlyozta, hogy az egy éve korlátozások közepette élő olaszok az újabb teljes zárlatot büntetésként élnék meg.

"A márciuson kell túljutnunk, a cél az, hogy az ország húsvét után vissza tudjon térni a mindennapi élethez"

- mondta.

Problémának a vakcinahiányt nevezte, hangoztatva, hogy az Európai Unió teljesen téves szerződéspolitikát követett, és emiatt "Brüsszelben egyeseket el kellene bocsátani állásukból" - jegyezte meg.

Kijelentette, Európa tévedett, ezért most Olaszország is mindenhol vakcinát keres, valamint vakcinagyártásra is kész átállni.

Hangoztatta, hogy a Draghi-kormány hivatalba lépésével minimálisra csökkent a pártok közötti megosztottság az új koronavírus-járvány közepette. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Olaszországban a járvány halottainak száma meghaladta a százezret.

Matteo Salvini végül kitért arra, hogy születésnapja az Internazionale milánói labdarúgócsapat alapításának évfordulójára esik, ami számára, mivel AC Milan-szurkoló, minden évben megpróbáltatást jelent.

Salvini közismerten jó kapcsolatot ápol Orbán Viktorral. A Fidesz a múlt héten lépett ki a Néppárt EP-frakciójából.

Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018