eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Két ember halad el egy légzőmaszkos Pókembert ábrázoló, az Uzey néven ismert utcaművész által készített graffiti előtt a koronavírus-járvány idején a németországi Hamm városában 2020. április 13-án.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Rémisztő halálozási számok: ilyen még nem történt Németországban a járvány kezdete óta

Egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma, és a várt trendforduló még nem következett be.

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

Az utóbbi 24 órában 410 haláleset történt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegséggel (Covid-19) összefüggésben. Az eddigi rekord 315 volt, az első fertőzéshullám legsúlyosabb időszakában, április 16-án jegyezték fel.

Az újakkal együtt 14 771 halálos áldozata van a járványnak Németországban.

Az RKI-hoz az utóbbi 24 órában 18 633 pozitív vírustesztről érkezett jelentés. Ez csaknem ezerrel több az egy héttel korábbi 17 561-nél.

Az új esetekkel együtt 961 320 ember szervezetében mutatták ki a vírust, amelyet nagyjából kétharmaduk már legyőzött.

A fertőzések nyár végén kibontakozott második nagy hulláma miatt novemberre új korlátozásokat vezettek be. A fertőződések számának robbanásszerű növekedése így megállt, de a várt trendforduló nem következett be. Ezért várhatóan december 20-ig meghosszabbítják a korlátozásokat. Erről szerdán tárgyalnak a szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×