eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (b2) műtrágyagyár megnyitásán vesz részt a Phenjan közelében fekvő Szuncshonban 2020. május 1-jén. Húsz nap óta Kim most először szerepelt a nyilvánosság előtt, ezzel véget vetve a világban terjedő találgatásoknak esetleges súlyos betegségéről.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Nem tudni, mi történt Kim Dzsong Unnal

A tavaszinál is hosszabb időre tűnt el a nyilvánosság elől.

Huszonharmadik napja nem látták a nyilvánosság előtt Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt - közölte a dél-koreai országegyesítési minisztérium.

Kim legutóbb október 21-én jelent meg nyilvános eseményen, akkor egy temetőt keresett fel az ország déli részén található Phenjan tartományban, ahová az 1950-53-as koreai háborúban elesett kínai katonákat hantolták el.

A szöuli országegyesítési minisztérium egyik tisztségviselője azt mondta: nem tulajdonítanak jelentőséget Kim távollétének, mert hasonló "eltűnésekre" a múltban többször is volt már példa.

Az észak-koreai vezető idén áprilisban húsz napig nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkor azt rebesgették, hogy jelentősen romlott egészségügyi állapota, szívműtéten esett át, sőt, halálhírét is keltették. Egyesek a koronavírus-járványban vélték megtalálni visszahúzódása okát. Kimet május elején egy műtrágyagyár felavatásán látták újra, aztán megint hetekre eltűnt a nyilvánosság elől.

Phenjan egyelőre a november 3-i amerikai elnökválasztásra sem reagált, és nem gratulált Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek. Az országegyesítési minisztérium tisztségviselője rámutatott: elképzelhető, hogy Észak-Korea még sohasem hallgatott ilyen hosszan az amerikai elnökválasztást követően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×