eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nejlonzacskóval a fején utazik a villamoson egy védőmaszkos férfi Prágában 2020. április 23-án, a koronavírus-járvány idején. Csehországban a járványhelyzet javulása miatt 2020. április 24-től feloldják a március közepén bevezetett, a szabad mozgást korlátozó intézkedéseket.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Gyorsulva növekszik a kórházi kezelésre szorulók száma is Csehországban

Ahogy továbbra is gyorsan emelkedik az új igazolt koronavírus-fertőzések száma is.

Az egészségügyi minisztérium honlapján kedd reggel közölt kimutatás szerint hétfőn 3119 új esetet regisztráltak, amely a vírus felbukkanása óta a negyedik legnagyobb napi szám.

Március elejétől, a járvány kezdetétől, 85 566 embernél mutatták ki a fertőzést. Ezek több mint fele már kigyógyult, jelenleg mintegy 38 ezret tartanak nyilván igazolt fertőzöttként.

Az orvosok szerint aggodalomra ad okot, hogy az utóbbi időben felgyorsult a kórházi kezelésre szorulók száma, és megugrott az elhalálozásoké is. Vasárnap 24-en, hétfőn 11-en haltak meg a koronavírus miatt, és ezzel a halálesetek száma 758-ra emelkedett. A kórházakban 1242 beteget kezelnek, közülük 265 állapotát minősítették súlyosnak az orvosok.

A legrosszabb helyzet továbbra is a dél-morvaországi Uherské Hradiste járásban van, ahol százezer lakosra 380 fertőzött jut. Prágában az utóbbi héten javult a járványhelyzet.

Csehországban hétfőtől szükségállapot van érvényben, amely megteremtette a jogi feltételeket a kormányzat hatékonyabb fellépéséhez a járvány ellen. Roman Prymula egészségügyi miniszter hétfőn a közszolgálati televízióban felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy ha nem tartják be következetesen az érvényes óvintézkedéseket, a kormány kénytelen lesz szigorítani azokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×