eur:
393.42
usd:
367.76
bux:
66370.62
2024. április 24. szerda György
A koronavírus-betegségből felgyógyult Boris Johnson brit miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 előtt 2020. április 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Boris Johnson: van remény arra, hogy karácsonyig jelentősen változik a helyzet

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelem tudományos eredményei reményt adnak arra, hogy már karácsonyig jelentősen változik a helyzet, de addig "rázósnak bizonyulhat az út".

Johnson a BBC közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: hisz abban, hogy a következő hetekben és hónapokban a tudomány érdemi változásokat ér el, legyen szó a vakcina kidolgozásáról vagy a koronavírus-szűrések technológiájáról.

Hozzátette: lehetséges, bár nem száz százalékig biztos, hogy még az idén komoly előrelépést sikerül elérni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag kifejlesztésében.

A brit kormányfő megerősítette: a kormány tudományos tanácsadói gyakorlatilag egyhangúlag azt mondják, hogy tavaszig mindenképpen "radikálisan megváltoznak a dolgok, és a mostanitól különböző világban fogunk élni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×