eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Influenza elleni védőoltást tartalmazó ampullák egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: Komka Péter

Elbizonytalanító hír a koronavírus-vakcinák sikerességéről

Kérdéses, hogy milyen hatékonyságú lesz az oltás: olyan, mint az influenzáé, vagy olyan, mint például a kanyaró elleni anyag?

Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója szerint kicsi az esély arra, hogy sikerül egy olyan nagymértékben hatékony vakcinát előállítani a koronavírusra, ami legalább 98 százalékos garanciát nyújt a fertőzés ellen – írta a Portfolio a CNBC tudósítása alapján.

A tudósok abban reménykednek, hogy legalább 75 százalékos hatékonyságú lesz az oltóanyag, de az az igazság, hogy már az 50-60 százalékos hatékonyság is elfogadható lenne – mondta el Anthony Fauci, hozzátéve, hogy amelyik vakcina biztonságosnak bizonyul és legalább 50 százalékos hatékonyságú lesz, azt már engedélyezni fogják.

Emiatt ha lesz is vakcina, az nem jelenti majd azt, hogy nem lesz többé járvány, csak azt eredményezi, hogy jól kontroll alatt lehet majd tartani – tette hozzá a CNBC tudósítása szerint.

Összehasonlításképp az influenza elleni védőoltások hasonlóképpen 50 százalékban hatékonyak az influenza ellen, de a kanyaró elleni védőoltásnak például jóval magasabb, 93 százalékos a hatékonysága.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×