eur:
393.85
usd:
368.17
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Egy George Floyd fekete bőrű férfi halála miatt tiltakozó tüntető és egy rendőr kezet fog New Yorkban 2020. június 2-án. Május 25-én Minneapolisban négy rendőr őrizetbe vétel közben földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt.
Nyitókép: Wong Maye-E/MTI/AP

New York állam kormányzója: aki tüntet, menjen tesztelni is!

Andrew Cuomo szerint aki részt vesz a George Floyd erőszakos halála miatt kitört tüntetéseken, veszélynek teszi ki magát.

A George Floyd halála miatt tüntetők tízezreinek állampolgári kötelessége a koronavírus-teszt elvégeztetése - jelentette ki Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

"Ha részt vettél a tüntetéseken, akkor valószínűleg kitetted magad a fertőzés veszélyének" - fogalmazott Cuomo, leszögezve, hogy tudomása szerint New York államban mintegy

30 ezren vettek részt

a megmozdulásokon. A kormányzó emlékeztetett arra, hogy a protestálók között sokan viseltek ugyan szájmaszkot, de a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlást senki nem tartotta be. Mint mondta: az állam területén több mint 700 olyan hely van, ahol elvégzik a koronavírus-tesztet.

A fertőzések megszaporodása éppen akkor várható, amikor New York állam a jövő héten fokozatosan megkezdi a gazdaság és a mindennapi élet újraindítását. Az állam területén ugyanis nagyon jelentős mértékben csökkent az újonnan diagnosztizált fertőzések száma. Scott Gottlieb, az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelet (FDA) volt vezetője, a CNBC televíziónak adott interjújában figyelmeztetett is arra, hogy az országszerte zajló tömeges tüntetések miatt szinte elkerülhetetlenül megugrik majd az új fertőzöttek száma.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök esti adatai szerint

az Egyesült Államokban szerda estétől csütörtök estéig 1021 ember halt meg

az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű betegségben. Ezzel 108 ezer fölé emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma, míg a diagnosztizált fertőzötteké meghaladja az 1 millió 870 ezret. Mintegy 485 ezer embert nyilvánítottak gyógyultnak.

Több tagállamban nagyon jelentős mértékben lassult a járvány terjedése. A nevadai Las Vegasban például csütörtöktől ismét üzemelnek a kaszinók, Floridában pedig pénteken ismét megnyitják kapuikat a szórakoztatóparkok, köztük a Disney World is. Ám Arizonában csütörtökön mintegy ezer új fertőzést jelentettek, és Utah államban is megnövekedett az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Tennessee-ben az egyik északnyugati megyében a járvány új gócpontja alakult ki.

Csütörtökön nyilvánosságra hozták, hogy a Minneapolisban rendőri brutalitás miatt meghalt George Floyd szintén koronavírus-fertőzött volt, valószínűleg tünetmentesen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×