eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Alig van ember a vatikáni Szent Péter téren 2020. március 5-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-től minden oktatási intézmény működését felfüggesztették és más óvintézkedéseket is bevezettek Olaszországban, ahol a vírus 107 ember halálát okozta.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Egyetlen európai ország maradt, amely nem gyászol koronavírusos beteget

A földgolyó jó pár szigetországa nem iratkozott fel a halálozási statisztikákba, de Ázsiában és Afrikában is bőven találni szűz területeket.

Már nagyítóval sem találni a földgolyón olyan országot, ahol ne lenne jelen az új koronavírus, olyan azonban bőven van, ahol még nem szedett halálos áldozatokat a Covid-19.

A több tucat ország között számos szigetállam található, amelyek valószínűleg időben felismerték a veszélyt, illetve szerencsésebbek most amiatt, hogy nincsenek annyira benne a világ vérkeringésében.

A Worldometers adatai szerint hóhér nélkül jár a koronavírus a talán ismertebb szigetországok közül például Feröeren, Madagaszkáron, Francia Polinéziában, Fidzsin, Dominikán, a Seychelles-szigeteken és Pápua-Új-Guineában, de még mindig élve hagyott mindenkit olyan kontinentális országokban is, mint például az ázsiai Vietnám - itt százmillióan élnek egy bő három Magyarországnyi területen -, Mongólia, Laosz, Nepál, Kambodzsa és Bhután, valamint az afrikai Dél-Szudán, Nepál, a Közép-Afrikai Köztársaság, Uganda, Mozambik, Eritrea, Namíbia és Ruanda.

Van továbbá egy független európai ország is, ahol bár megjelent a koronavírus, de nincs halálos áldozata, ez pedig nem más, mint a Róma szívében elhelyezkedő

Vatikán, amelynek a 2017-es népszámláláskori 1000 polgára közül összesen 12-en kapták el a fertőzést.

A pápai állammal kapcsolatban azonban további érdekesség, hogy az ezer főre eső fertőzöttségszámot tekintve igen "előkelő" helyen áll a világranglistán, csak a szintén Olaszország "testében" elhelyezkedő San Marinóban találni sűrűbben koronavírus-fertőzöttet. E két országban van a népesség egy százalékánál több regisztrált koronavírusos, sehol máshol a világon.

Összehasonlításul: Olaszországban és az Egyesült Államokban ezer főre vetítve 4, Spanyolországban 6 koronavírusost találni összesen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×