eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
New York, 2012. december 17.Michael Bloomberg New York-i polgármester egy sajtótájékoztatóra érkezik a New York-i városházára, ahol a fegyvertartás szigorításának lehetőségeiről beszél 2012. december 17-én, három nappal az után, hogy a húsz éves Adam Lanza agyonlőtt 26 embert, köztük 20 kisgyereket a connecticuti Newtown egyik általános iskolájában. (MTI/EPA/Justin Lane)
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Ikonikus név szállt ki az amerikai előválasztási harcból

Michael Bloomberg New York-i milliárdos szerdán bejelentette, hogy befejezi a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelmét.

A szuperkeddi előválasztásokon sikertelenül szerepelt üzletember közleményt adott ki, s ebben leszögezte: "három hónappal ezelőtt azért szálltam be az elnökjelöltségért folyó versenybe, hogy legyőzzem Donald Trumpot, s ma ugyanezen okból hagyom abba".

Bloomberg, aki több mint 500 millió dollárt költött a kampányra a saját vagyonából, közölte azt is, hogy

Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét támogatja.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Joe Biden a szuperkedden megtartott előválasztásokon megakasztotta a vermonti szenátor menetelését az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltsége felé, miután tarolt a déli államokban.

A szuperkedden 14 tagállamban összesen nyolc államban és egy tengerentúli területen, Amerikai Szamoán tartottak előválasztásokat. Joe Biden győzött: Virginiában, Észak-Karolinában, Alabamában, Tennessee-ben, Arkansas-ban, Oklahomában, Minnesotában, sőt, még az északkeleti Massachusettsben is.

A volt alelnök győzelme földcsuszamlásszerű volt Virginiában, Észak-Karolinában és Alabamában, ahol nagyrészt a viszonylag nagy lélekszámú afroamerikai közösségek támogatására is számíthatott.

Elemzők körében meglepetést keltett, hogy Elizabeth Warren massachusettsi szenátor nem hogy győzni nem tudott, de csupán a harmadik helyre szorult "saját" államában.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×