eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
Washington, 2018. április 19.Michael Bloomberg amerikai milliárdos üzletember, New York volt polgármestere, az ENSZ város- és klímaügyi különmegbízottja a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi ülésszakán az IMF washingtoni székházában 2018. április 19-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Michael Bloomberg nem kispályázik: ennyi pénzből akar amerikai elnök lenni

Bizakodik, hogy ő lesz az elnökjelölt, mert a többi aspiráns "túlságosan liberális", ezért képtelen lenne legyőzni Donald Trumpot.

Michael Bloomberg akár egymilliárd dollárt is áldozna saját pénzéből arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Ezt az eshetőséget a sokszoros milliárdos egy szombati texasi kampányrendezvényen jelentette be.

Vasárnap újságíróknak tovább emelte a tétet: mint mondta, vagyonának nagyon nagy részét is hajlandó arra költeni, hogy többé ne Donald Trump legyen az Egyesült Államok elnöke.

Bloomberg vagyonát a Forbes magazin 58,4 milliárd dollárra becsüli.

A 77 éves üzletember - aki a hétvégén Texasban, a március 3-i, úgynevezett Szuperkedd egyik választási színhelyén kampányolt -, San Marcos-i kampánygyűlésén kifejtette, hogy akkor is kész egymilliárdot költeni a demokraták választási kampányára, ha nem ő lesz a párt jelöltje a 2020 novemberében esedékes választáson. Mint fogalmazott: éles politikai nézetkülönbségeik ellenére is hajlandó finanszírozni akár Bernie Sanders vermonti, akár Elizabeth Warren massachusettsi szenátorokat.

Feltárta, hogy

17 nagy kampányirodát nyit

a közeljövőben, és ezek jó részét akkor sem zárja be, ha az elnökjelöltet állító konvención nem őt választják meg. Mint mondta, nem tervez negatív kampányt egyetlen demokrata párti elnökjelölt-aspiráns ellen, még azok ellen sem, akik őt élesen bírálják.

Korábban mind Bernie Sanders, mind Elizabeth Warren azzal vádolta őt, hogy megpróbálja "megvásárolni" magának a Fehér Házat.

Bloomberg vasárnap újságíróknak - szintén Texasban - azt mondta, azért bizakodik, hogy ő lesz az elnökjelölt, mert a többi aspiráns "túlságosan liberális" és ezért képtelen lenne legyőzni Donald Trumpot. "Én elfogadható vagyok a mérsékelt republikánusok számára is" - hangoztatta.

Michael Bloomberg november végén jelentette be, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Azóta több mint 200 millió dollárt költött kampányára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×